Skip to main content

Promosi 1 Sen Airasia Food

(INI BUKAN IKLAN DIBAYAR) ... hehehe... hohoho ...

Dunia semakin berubah. Kita juga semakin berusia.

Jikalau dahulu kala, jika nak makan ... perlu lah nak masak sendiri atau pergi beli atau makan di kedai kan.

Tetapi, sekarang ini segalanya sudah semakin canggih. Teknologi semakin berkembang (sama jugak la badan kita pun 'mengembang' jugak kan dek kerana terlalu berselera makan ... hahaha)

Segalanya di hujung jari. Nak beli makanan ?? Nak beli minuman ?? Nak beli barangan keperluan ?? Semuanya boleh dibeli secara online saja.

Klik sana ... klik sini ... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu ... nanti sampai lah pesanan tu ke depan pintu rumah kita kan.

Maka, tak hairan lah jika sekarang ini munculnya banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan penghantaran ini.

Bahkan, syarikat kapal terbang pun sudah mula terjun ke bidang ini dek kerana wujudnya permintaan tinggi terutamanya dalam situasi norma baharu.

Kalau korang nak tahu, Airasia Food ni dah wujud sejak bulan Mei tahun lepas.

Yer la kan ... bulan Mac tu PKP seluruh negara, lepas tu everyone cannot fly seperti biasa sebab adanya SOP-SOP.

Untuk terus survive, maka, syarikat perlu lah mencari jalan supaya tak kena 'tapaw' atau kena 'bungkus' dek penangan virus korona nie.

Oppsss ... lupa ... Airasia food ni beroperasi di Lembah Klang dan Pulau Pinang. So, korang yang berada di lokasi ni boleh lah ambil peluang sekarang untuk dapatkan harga promosi satu hidangan terpilih pada harga satu sen saja.

Caranya mudah saja, gunakan kod promosi --- 1SENKL untuk kawasan Lembah Klang dan 1SENPG untuk yang berada di Pulau Pinang --- gunakan pada tarikh dan lokasi terpilih sepanjang tempoh promosi nie.

Untuk yang berada di luar kawasan tersebut pun boleh order juga ya --- tolong order dan bayar untuk famili atau kawan-kawan di kawasan penghantaran tersebut.

Tapi ... mau ingat yaaa ...penebusan adalah terhad tau ... siapa cepat, dia lah yang akan dapat menebus dahulu.

So ... korang fikirlah sendiri ... nak pergi sendiri beli makanan di kedai atau nak gunakan aplikasi ni pada henpon korang.

Atau ... kalau nak extra income, boleh jer daftar join jadi rider.

Atau ... korang pun berhajat nak buka sendiri syarikat penyedia perkhidmatan penghantaran seperti ini ???

Yess !!! You too can do it if you're eager for it !!

JOM buat ... D.U.I.T

Doa | Usaha | Istiqomah | Tawakal

Comments

Lihat Lagi Idea-Idea Yang Best ...

BSN Sijil Simpanan Nasional - SSP - 2021

"Niat di hati untuk menyimpan, untuk kegunaan di masa hadapan." Ada yang menyimpan di dalam akaun simpanan di bank,  fixed deposit dan di Tabung Haji. Dan, ada juga yang simpan di dalam tabung atau disorok di celah-celah baju / buku / almari di rumah. kerana lebih mudah. Pendek kata, di zaman sekarang nie sudah ada banyak pilihan untuk kita menyimpan duit sebagai tabungan untuk kegunaan di masa hadapan ataupun sebagai persediaan keperluan di waktu-waktu kecemasan. Selain daripada kaedah biasa seperti ditulis di atas sana, ada satu lagi kaedah simpanan yang pastinya korang pun dah tahu kan (selepas membaca tajuk posting  SatuJutaIdea pada kali ini ... hehehe ...) Ya ... betul lah tu !!! BSN Sijil Simpanan Premium (BSN SSP) adalah merupakan satu lagi instrumen pilihan yang ada untuk korang menyimpan. Modal simpanan hanya serendah RM10 untuk satu unit BSN SSP. Jikalau dahulunya BSN akan berikan sijil untuk setiap simpanan, tetapi kini segalanya semakin dipermudahkan. Sudah tiad

Dodol Opah Yang Kampung Gajah

Sebagai rakyat Malaysia, sudah pastinya akan mengenali sejenis makanan yang dikenali sebagai dodol. Rasanya yang liat dan kenyal adalah ciri unik yang ada pada dodol. Ada pelbagai jenis dodol --- dodol asli, dodol durian, dodol pulut hitam, dodol pandan, dodol kawah, dodol pressure cooker  --- dan jiran korang Wak Dol itu bukan lah sejenis dodol yaa .... huhuhu Jika dahulu kala dodol menjadi santapan di musim hari raya, tetapi kini, dodol sudah boleh didapati pada bila-bila masa sahaja sepanjang tahun. Rasanya yang manis berlemak dan kenyal umpama chewing gum  yang boleh dikunyah dan ditelan, telah menjadi hidangan minum petang sama ada di kampung atau di bandar. Maka, kerana itu lah, perusahaan dodol adalah antara merupakan perusahaan makanan tradisional yang menjadi pilihan untuk diteruskan oleh pewaris-pewaris pembuat dodol tradisional. Walaupun bagaimanapun, di atas keperluan dan faktor komersial, pembuatan dodol masa kini bukanlah lagi menggunakan kawah dan kayu api. Walaupun seme

Rumah Rakit Amaraisya Kuala Rompin

Bukan calang-calang orang lah yang sanggup dan berani menjadi pengusaha bisnes rumah rakit. Bak kata orang, kalau tersalah langkah boleh 'tenggelam' rumah rakit dengan segala modalnya. ... huhuhu ... hahaha ... hihihi ... Tetapi, Akak Rokiah Harun yang berusia lewat 50-an telah buktikan bahawa sesiapa sahaja boleh berjaya asalkan ada minat, kemahuan, keberanian, kesanggupan, kegigihan dan bersemangat waja. “Saya lakukan semua ini untuk memberikan kehidupan dan pendidikan yang lebih baik untuk anak-anak selain membantu suami yang bekerja sendiri,” kata Akak Rokiah. Dahulunya, Akak Rokiah ni hanya berniaga kuih bakar. Tetapi, setelah dicadangkan oleh anak sulungnya untuk menceburi bidang perniagaan yang baru ini, beliau bersetuju dan bersama-sama suaminya mula membina rumah rakit dengan bermodalkan wang sebanyak RM50,000. Sebahagiaannya daripada modal tu adalah daripada pinjaman Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM). Kerana itulah, Akak Rokiah mengajak wanita-wanita yang berpendapatan re

Sate Spiderman Kota Tinggi

Lakukan perkara berbeza untuk menarik perhatian pelanggan !! Ini adalah antara tips yang biasanya diberikan kepada usahawan atau bakal usahawan sebagai salah satu kaedah untuk mempromosikan jualan mereka. Segalanya bergantung kepada tahap kreatif sendiri untuk melakukan teknik yang berbeza daripada orang lain agar tindakan yang dilakukan itu dapat memberikan impak positif dan meningkatkan jualan. Apabila jualan meningkat, maka, bertambah lah juga pendapatan korang nanti ... kannn ... hahaha ... Di antara teknik yang boleh korang gunakan adalah dengan memakai kostum adiwira untuk menghantar barang pesanan pelanggan. Korang sanggup ker ?? Kalau korang tak sanggup, ni haaa ... bro Acuk selamba jer memakai kostum Spiderman sambil menaiki motorsikal menghantar sate kepada pelanggan di sekitar Bandar Tenggara, Kota Tinggi dan Kulai. Acuk, atau nama sebenarnya Mohamad Firdaus Bachok @ Rahim, berkata, beliau mengenakan kostum ini sebagai satu strategi pemasaran bagi perniagaan sate yang diusah

The Blanket Hotel Terus Mengembang

Dek kerana pandemik COVID-19 yang melanda seluruh dunia, perniagaan yang berkaitan dengan industri pelancongan amat terkesan sekarang ini. Dalam keadaan ini, beberapa sektor perniagaan sedang 'bertahan hidup', sama ada daripada jatuh terlingkup atau terus ditutup. Tetapi ... agak mengejutkan juga kepada kita kerana masih ada syarikat yang berani melangkah ke depan mengambil risiko besar dengan mengambilalih perniagaan syarikat lain. Salah satunya adalah The Blanket Hotel Sdn. Bhd. yang beroperasi di Seberang Jaya, Pulau Pinang, yang telah mengambilalih pe­ngurusan Vouk Hotel Suites yang terlerak di Jalan Sultan Ahmad Shah, Pulau Pinang. Pengambilalihan ini telah terlaksana lebih kurang beberapa bulan lepas sebagai satu pelaburan strategik The Blanket Hotel meluaskan rangkaian hotelnya di Malaysia, terutamanya di Pulau Pinang yang sangat terkenal sebagai tempat tumpuan pelancong. Pengarahnya, Puan Ieja Hindun Salleh, berkata, pengambilalihan ini dibuat kerana Vouk Hotel Suites t
"Berkongsi Idea Menjana Pendapatan"
Satu Juta Idea
We CARE, We SHARE