Skip to main content

Promosi 1 Sen Airasia Food

(INI BUKAN IKLAN DIBAYAR) ... hehehe... hohoho ...

Dunia semakin berubah. Kita juga semakin berusia.

Jikalau dahulu kala, jika nak makan ... perlu lah nak masak sendiri atau pergi beli atau makan di kedai kan.

Tetapi, sekarang ini segalanya sudah semakin canggih. Teknologi semakin berkembang (sama jugak la badan kita pun 'mengembang' jugak kan dek kerana terlalu berselera makan ... hahaha)

Segalanya di hujung jari. Nak beli makanan ?? Nak beli minuman ?? Nak beli barangan keperluan ?? Semuanya boleh dibeli secara online saja.

Klik sana ... klik sini ... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu ... nanti sampai lah pesanan tu ke depan pintu rumah kita kan.

Maka, tak hairan lah jika sekarang ini munculnya banyak syarikat yang menyediakan perkhidmatan penghantaran ini.

Bahkan, syarikat kapal terbang pun sudah mula terjun ke bidang ini dek kerana wujudnya permintaan tinggi terutamanya dalam situasi norma baharu.

Kalau korang nak tahu, Airasia Food ni dah wujud sejak bulan Mei tahun lepas.

Yer la kan ... bulan Mac tu PKP seluruh negara, lepas tu everyone cannot fly seperti biasa sebab adanya SOP-SOP.

Untuk terus survive, maka, syarikat perlu lah mencari jalan supaya tak kena 'tapaw' atau kena 'bungkus' dek penangan virus korona nie.

Oppsss ... lupa ... Airasia food ni beroperasi di Lembah Klang dan Pulau Pinang. So, korang yang berada di lokasi ni boleh lah ambil peluang sekarang untuk dapatkan harga promosi satu hidangan terpilih pada harga satu sen saja.

Caranya mudah saja, gunakan kod promosi --- 1SENKL untuk kawasan Lembah Klang dan 1SENPG untuk yang berada di Pulau Pinang --- gunakan pada tarikh dan lokasi terpilih sepanjang tempoh promosi nie.

Untuk yang berada di luar kawasan tersebut pun boleh order juga ya --- tolong order dan bayar untuk famili atau kawan-kawan di kawasan penghantaran tersebut.

Tapi ... mau ingat yaaa ...penebusan adalah terhad tau ... siapa cepat, dia lah yang akan dapat menebus dahulu.

So ... korang fikirlah sendiri ... nak pergi sendiri beli makanan di kedai atau nak gunakan aplikasi ni pada henpon korang.

Atau ... kalau nak extra income, boleh jer daftar join jadi rider.

Atau ... korang pun berhajat nak buka sendiri syarikat penyedia perkhidmatan penghantaran seperti ini ???

Yess !!! You too can do it if you're eager for it !!

JOM buat ... D.U.I.T

Doa | Usaha | Istiqomah | Tawakal

Comments

Lihat Lagi Idea-Idea Yang Best ...

BSN Sijil Simpanan Nasional - SSP - 2021

"Niat di hati untuk menyimpan, untuk kegunaan di masa hadapan." Ada yang menyimpan di dalam akaun simpanan di bank,  fixed deposit dan di Tabung Haji. Dan, ada juga yang simpan di dalam tabung atau disorok di celah-celah baju / buku / almari di rumah. kerana lebih mudah. Pendek kata, di zaman sekarang nie sudah ada banyak pilihan untuk kita menyimpan duit sebagai tabungan untuk kegunaan di masa hadapan ataupun sebagai persediaan keperluan di waktu-waktu kecemasan. Selain daripada kaedah biasa seperti ditulis di atas sana, ada satu lagi kaedah simpanan yang pastinya korang pun dah tahu kan (selepas membaca tajuk posting  SatuJutaIdea pada kali ini ... hehehe ...) Ya ... betul lah tu !!! BSN Sijil Simpanan Premium (BSN SSP) adalah merupakan satu lagi instrumen pilihan yang ada untuk korang menyimpan. Modal simpanan hanya serendah RM10 untuk satu unit BSN SSP. Jikalau dahulunya BSN akan berikan sijil untuk setiap simpanan, tetapi kini segalanya semakin dipermudahkan. Sudah tiad

Lubuk Emas Kacang Bulu Edamame

Cuba bayangkan sejenak ... dengan hasil tanaman pun korang dah boleh menjana pendapatan lumayan secara berterusan ... memang WOW kan. Kalau dilihat dari aspek keselesaan di tempat kerja ... memang lah kerjanya berpanas dan berhujan dan tak nampak best pun seperti pekerjaan profesional lain. Tetapi, jika hasilnya tersangat lumayan umpama satu lubuk emas yang setiap hari boleh dituai ... korang tak nak ker ?? Haaa ... ini lah potensi tanaman Edamame (ini bahasa Jepun tau) atau dipanggil sebagai kacang bulu (kerana kulit kacang ini mempunyai bulu-bulu halus). Tanaman ini sudah semakin menjadi perhatian dan mendapat permintaan tinggi di dalam dan luar negara. Salah seorang pengusahanya adalah Muhammad Fahmi Ismail di Wakaf Mempelam, Kuala Terengganu, yang mula menanam tanaman ini sejak tahun 2016 setelah menyedari potensi besar kacang bulu yang kebiasaannya sangat terkenal di negara Jepun. Hasil tanaman kacang bulu dijadikan sebagai sumber pendapatan sampingan keluarganya. Permintaan dan

Rumah Rakit Amaraisya Kuala Rompin

Bukan calang-calang orang lah yang sanggup dan berani menjadi pengusaha bisnes rumah rakit. Bak kata orang, kalau tersalah langkah boleh 'tenggelam' rumah rakit dengan segala modalnya. ... huhuhu ... hahaha ... hihihi ... Tetapi, Akak Rokiah Harun yang berusia lewat 50-an telah buktikan bahawa sesiapa sahaja boleh berjaya asalkan ada minat, kemahuan, keberanian, kesanggupan, kegigihan dan bersemangat waja. “Saya lakukan semua ini untuk memberikan kehidupan dan pendidikan yang lebih baik untuk anak-anak selain membantu suami yang bekerja sendiri,” kata Akak Rokiah. Dahulunya, Akak Rokiah ni hanya berniaga kuih bakar. Tetapi, setelah dicadangkan oleh anak sulungnya untuk menceburi bidang perniagaan yang baru ini, beliau bersetuju dan bersama-sama suaminya mula membina rumah rakit dengan bermodalkan wang sebanyak RM50,000. Sebahagiaannya daripada modal tu adalah daripada pinjaman Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM). Kerana itulah, Akak Rokiah mengajak wanita-wanita yang berpendapatan re

Rempah Tok Ma Resepi Asli

"Terbukti dengan paket 25 gram (g) boleh memasak 1 kilogram (kg) ayam, daging atau ikan. Manakala paket 250g boleh memasak 10kg ayam, daging atau ikan." Huhuhu ... ini betul-betul best ... betul-betul jimatkan serbuk rempah di rumah korang. Kebiasaannya, korang hanya pernah dengar atau gunakan serbuk rempah jenama Ad***, Ba***, M**Si** dan Alla***** kann ?? Tapi, pernah ka korang gunakan mana-mana produk serbuk rempah resipi homemade ?? Haaaa ... kalau korang nak tahu, di Kawasan Perindustrian Chendering, Kuala Terengganu, ada satu kilang yang menghasilkan pelbagai rempah berasaskan kepada resipi rempah homemade. Nak rempah gulai kurma/nasi minyak, rempah kari ayam/daging, rempah kerutub, rempah kari ikan, rempah gulai ayam/daging atau rempah gulai nasi dagang. Semuanya ada !! Uniknya Rempah Tok Ma adalah ianya merupakan resepi rempah turun temurun dan mula dijual secara kecil-kecilan oleh Hajjah Salehah binti Haji Mohamad sejak lebih 30 tahun yang lalu. Menurut Hajjah, remp

Nasi Minyak Ratu Dangdut Malaysia

Tiada apa yang nak dimalukan dalam usaha kita mencari rezeki yang halal. Apa yang penting adalah kita berusaha dengan tenaga dan kudrat yang kita ada tanpa hanya bergantung harap kepada orang lain. Justeru itu, demi kelangsungan hidup di zaman pandemik ini, maka, tak hairan lah jika kita dapat melihat semakin ramai yang memberanikan diri menceburi bidang perniagaan berasaskan makanan siap dimasak. Haaaa ... kali ini Admin SatuJutaIdea nak tampilkan seorang lagi artis terkenal di tanahair kita, yang turut sama menceburi bidang ini. Amelina ... Ratu Dangdut Malaysia ... atau nama sebenarnya Norazlina Amir Sharipuddin, telah memulakan perniagaan secara kecil-kecilan dengan membuka tempahan untuk pelbagai menu masakan nasi. Antara menunya termasuklah Nasi Ayam Rindu Amelina, Nasi Minyak Dangdut Amelina, Nasi Ayam Panggang Amelina dan Nasi Ayam Grill Amelina. Beroperasi dari rumahnya dengan menu masakan homemade , adalah merupakan usaha beliau mencari rezeki menambahkan pendapatan. Amelina,
"Berkongsi Idea Menjana Pendapatan"
Satu Juta Idea
We CARE, We SHARE